Systemen

De energiezuinige C en D systemen van Air Expert zorgen voor een gezond binnenklimaat in uw woning, appartement, kantoor of handelsruimte. Air Expert geeft u het nodige advies en verzorgt samen met u het hele installatieproces van a tot z. Bovendien staat Air Expert garant voor een vlotte samenwerking met ingenieur, architect en bouwheer!

Systeem C

Systeem C staat voor een natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. Via roosters in vensters of muren wordt de verse lucht binnengevoerd. De doorstroming verloopt langs roosters in de binnenwanden of binnendeuren. De mechanische afvoer van vervuilde lucht in natte ruimten gebeurt door een ventilator.


Wanneer je een beperkt budget hebt voor de plaatsing van een ventilatiesysteem is systeem C wellicht de beste keuze. In vergelijking met ventilatiesysteem D, is systeem C namelijk een pak goedkoper.


Air Expert werkt met volgende leveranciers:

Renson, Duco

Systeem D

Bij het systeem D of de balansventilatie wordt verse lucht aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd met een ventilator. Deze ventilatoren zitten in een centraal toestel dat meestal ook uitgerust is met warmterecuperatie. Het is weliswaar een grotere investering dan een systeem C, maar je kan genieten van een effici├źnter systeem dat voor kwaliteitsvolle lucht zorgt. De lucht die bij Systeem C wordt aangevoerd is namelijk niet gefilterd. Dit betekent dat pollen, stof of vervuiling de woning binnen kunnen komen. Bij ventilatiesysteem D wordt de aangevoerde lucht wel gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht voor hij de leefruimtes binnenkomt.


Zo is er continue verversing van de binnenlucht zonder enig warmteverlies, en tijdens de zomer krijg je er gratis koeling bovenop! Ook koude, stof en geluid komen niet binnen!


Air Expert werkt met volgende leveranciers:

Zehnder, Brink